Politisk utgångspunkt


Sverige är ett otryggt land med allt större klassklyftor, orättvisa och ojämlikhet breder ut sig. Fattiga barnfamiljer och fattigpensionärer tvingas ut i hemlöshet medan rika blir rikare. Klassamhället göder gängkriminaliteten som kan rekrytera från förorterna utan problem när arbetarklassungdomar inte ser någon framtid.

Med nyliberala vindar blåser som en iskall storm över dagens samhälle. Den avgående socialdemokratiska regeringen vill inskränka arbetarnas rättigheter genom att t ex ge sig på rätten att strejka. Alliansen och Sverigedemokraterna vill dra attacken mot arbetarklassen ännu mera till sin spets att inskränka arbetarnas rättigheter. Detta får till följd att kapitalet ges större möjligheter att profitera på arbetarna. Ledningen i våra etablerade fackföreningar tycks dessutom sitta i knät på överheten och verkar inte vara särskilt villiga att kompromisslöst ställa sig på arbetarnas sida. Samtidigt som arbetare dör på jobbet och skadar sig medan arbetsköparna slipper ta ansvar.

Dags att höja rösten för arbetarklassen
I oroliga tider där gammelmedia och högermedia springer kapitalets ärende. Behövs fria oberoende gräsrotsmedier som blir en röst för alla oss som sliter på vårdgolvet, på fabriksgolvet eller vid städvagnen. Folkets Nyheter är en röst för vanligt folk som beskriver vår vardag och våra vardagsproblem i klassamhället de andra medierna mörkar.

Dags att utkräva ansvar av politikereliten som låter klassklyftorna öka i samhället. Folket vill ha mera rättvisa, jämlikhet och ha en fungerande välfärd som är för alla. Inte en kassako för riskkapitalister och de rika medan de fattiga får slåss om brödsmulor. Vi kräver hela bageriet.

Därför tror jag att det är viktigt att göra klasskampen till ett begrepp, som inte bara har en teoretisk innebörd, utan dessutom omvandlas till en praktisk handlingskraftighet på arbetsplatser och andra ställen där arbetarklassens rättigheter måste försvaras. Det är den känsla och den kampglädjen Folkets Nyheter vill sprida.