SD backar i SCB:s partisympatiundersökning till 13 procent från 14,7

VALET 2018 | Sverigedemokraterna ökar inte helelr i SCB:s andra del i partisympatiundersökning som presenterades i dag. 13 procent av de röstberättigade som uppger att de står närmast partiet.

Sverigedemokraterna backar i den andra delen av SCB:s partisympatiundersökning som presenterades i dag. 13 procent av de röstberättigade som uppger att de står närmast partiet, vilket en statistiskt säkerställd minskning jämfört med maj då 14,7 procent svarade att de står SD närmast.

SD har mer än dubbelt så stort stöd bland män jämfört med kvinnor. Vad gäller åldersgrupper går det inte att se några tydliga mönster.

I den del av mätningen från SCB som presenterades tidigare i veckan om hur väljarna skulle rösta om det vore val fick SD 18,3 procent – en stor skillnad jämfört med sympatiundersökningen, SCB uppger dock att jämförelser mellan mätningarna ska göras med försiktighet eftersom mätningarna skattas på olika sätt. Även Moderaterna tappar tydligt jämfört med majmätningen. medan S, V, L och KD visar på statistiskt säkerställda ökningar i väljarkåren på frågan om vilket parti de sympatiserar med.

Läs mer:
SCB: Novembermätning 2018

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s