Advokatsamfundet utreder högerextremisten Jessica Ohlsons chef

HÖGERN |Högerextremisten Jessica Ohlson företrädde ett högerextremt parti samtidigt som hon var juridiskt ombud för ensamkommande ungdomar.

Folkets Nyheter har tidigare berättat om Jessica Ohlson, som är partisekreterare för högerextrema partiet Alternativ för Sverige, samtidigt som hon företrätt 27 ensamkommande ungdomar i deras asylprocess. Flera personer som engagerat sig för ensamkommande asylsökanden anklagar Jessica Ohlson för allvarliga fel som ombud. Hon har inte fullgjort sitt arbet, struntat i att skicka in dokument som stärker asylsökandet skäl i asylprocessen. Hon har bara håvat in pengarna. För som advokat att företräda ensamkommande ungdomar i asylprocessen är en lukrativ affär för Jessica och det oklart hur mycket kapital hon pumpar in i partiets verksamhet.

– Det är min bestämda uppfattning att det inte är förenligt med god advokatsed att ha den inställning som den biträdande juristen har och samtidigt åta sig såna uppdrag, säger Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg.

Eftersom Jessica Ohlson inte är advokat eller medlem i advokatsamfundet så är det hennes arbetsköpare på advokatbyrån som utredningen gäller. Han har ansvar för henne. Ärendet tas upp i Advokatsamfundets styrelse under fredagen och Anne Ramberg föreslår att det tas vidare till samfundets disciplinnämnd, där en tänkbar påföljd kan bli en erinran eller en varning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s