Högerdebattören Ingrid Carlqvist försvarar våldtäktsmannen ”Kulturprofilen”


KRÖNIKA |
Högerdebattören Ingrid Carlqvist går ut och försvarar våldtäktsdömde ”Kulturprofilen” Jean-Claude Arnault och smutskastar kvinnliga offren. Men varför försvarar hon en våldtäktsman ur kultureliten?

Högerdebattören Ingrid Carlqvist som har varit aktiv i den högerextrema och extremnationalistiska rörelsen länge försvarar dömda våldtäktsmännen ”Kulturprofilen”, Jean-Claude Arnault ur kultureliten med koppling till Svenska Akademin som nyligen dömdes för två våldtäkter till fängelse i Hovrätten. Ingrid försöker i sin debattartikel försvara ”Kulturprofilen” på sin blogg. Men också smutskastar kvinnorna som utsattes för våldtäkt och utmåla kvinnorna som lögnare i sin iver att försvara en dömd våldtäktsman. Ingrid är en flitig inom extremhögern och har drivit ett flertal journalistiska projekt. Hon har bland annat drivit rasistiska Tryckfrihetssällskapet och högerextrema tidningen Dispatch International som gått i graven. Mellan 2015 och 2018 drev Carlqvist podcasten Ingrid och Conrad där har hon bland annat uttryckte att hon gärna skulle se ett samarbete med våldsamma naziströrelsen Nordiska motståndsrörelsen och hon var vice ordförande i högerextrema organisationen ”Det fria Sverige”. Så hon har en lång rad olika projekt inom den nationalistiska rörelsen och har en ganska hög status inom den högerextrema miljön med sina projekt.

Men du undrar kanske varför Ingrid försvarar ”Kulturprofilen” och att nationalister försvarar våldtäktsmän. Nationalismen bygger på treenigheten folk, familj och fosterland. Nationen och folkets överlevnad går inte att skilja från familjen. Den heterosexuella kärnfamiljen med traditionella könsroller är nationens minsta enhet. Om kärnfamiljens struktur utmanas så hotas i förlängningen nationen. Därför är den konservativa familjesynen en självklar del i den högerextrema ideologin. Devisen är enkel. Män ska vara män. Kvinnor ska vara kvinnor. Alla försök att ifrågasätta könsrollerna eller försvara kvinnors rättigheter ses som ett angrepp som i förlängningen hotar att förgöra nationen. Att Ingrid går i försvar av ”Kulturprofilen” blir inte så konstigt.

Enligt studien Intolerance, prejudice and discrimination utgör sexism, antisemitism, anti-muslimska attityder, homofobi, rasism och invandringsfientliga attityder ett kluster av attityder. Den som ogillar invandrare har många gånger negativa attityder mot exempelvis muslimer, judar samt uppvisar sexistiska attityder. Inte alla gånger, men tillräckligt ofta för att forskarna bakom rapporten ska kunna tala om ett samband.

Så samtyckeslagen som ger kvinnor rättigheter att säga nej till sexuellt tvång och att slippa utstå våldtäkter ses som ett hot av Ingrid och hennes nationalistiska rörelse. Hon skriver ”Tyvärr finns det inga tecken på att den här trenden ska avklinga. Den nya samtyckeslagen kommer tvärtom att göra att ännu fler sexäventyr hamnar i våra domstolar. Frågan är hur många försvarsadvokater som i framtiden vill företräda de anklagade männen – smutsen riskerar att kleta av sig på dem.”

Ingrid nöjer sig inte med att försvara en man dömd för våldtäkt. Hon går också ut i samma debattartikel och försvarar en annan man ur kultureliten dömd för våldtäkt, Billy Butt som dömdes för våldtäkter till fängelse. Billy Butt var musikproducent och skivbolagsdirektör när han anklagades för att ha våldtagit ett antal unga kvinnor som hade det gemensamt att de själva hade tagit kontakt med den i musikbranschen så mäktige Butt. 1994 dömdes han mot sitt nekande för nio fall av våldtäkt och ett våldtäktsförsök till fyra års fängelse. Hovrätten skärpte straffet till fem år. Han överklagade domen men domen stod fast och det ser Ingrid som en rättskandal.

Rickard Karlsson

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s