(C) sparkar ut kommunalråd – skrämt medlemmarna och skapat en tystnadskultur

UPPSALA | Centerpartiet har uteslutit ett kommunalråd för att skrämt medlemmarna och skapat en tystnadskultur i lokalavdelningen.

Efter ett enhälligt beslut i partistyrelsen har nu Stefan Hanna uteslutits ur centerpartiet.

Tomas Lind, organisationschef hos Centerpartiet centralt, säger till P4 Uppland att det här är ett unikt beslut och att Centerpartiet måste få en nystart i Uppsala. Det hör inte till vanligheten att ett kommunalråd utesluts i Sverige.

– Vår bedömning är att Stefan Hanna som person har frambringat en kultur hos centern i Uppsala både i form av rädsla hos medlemmar och en tystnadskultur. Många vittnar om att de därför hoppat av sina uppdrag. Det är den här samlade bedömningen som ligger bakom beslutet, säger Tomas Lind till Sveriges Radio.

Stefan Hanna kallade under måndagsförmiddagen till en presskonferens där han berättade att distriktsstyrelsen krävt att han ska uteslutas. Då nekade Stefan Hanna till att han ska ha en destruktiv ledarstil.

Han kritiseras för att nedvärdera och köra över medlemmar. Den här konflikten inom Centerpartiet har pågått under lång tid men nådde kulmen när konsultrapporten som beställdes förslog att Hanna ska bort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s