Vd:n på Östersundshem avgå – anklagelser om sexism och nedlåtande kvinnosyn

ÖSTERSUND | Det kommunala bostadsbolaget Östersundshem är åter i blåsväder. VD:n tvingas avgå på bostadsbolaget efter anklagelser om en sexistisk jargong och nedlåtande kvinnosyn på arbetsplatsen.

Efter de många turerna i härvan kring Östersundshem och de misstankar om grov ekonomisk brottslighet som riktas mot det kommunala bostadsbolagets tidigare vd Daniel Kindberg har bolaget nu funnit en ersättare. Men nu kommer Östersundshems vd Johannes Merbom får lämna sitt uppdrag. Beskedet förväntas komma under måndagen. Det skriver P4-Jämtland.

Det var för två veckor sedan som personal slog larm att vd Johannes Merbom hade en sexistisk jargong och en nedlåtande kvinnosyn på arbetsplatsen. Något som fått både manliga och kvinnliga medarbetare att ta illa upp och en oberoende utredning inleddes. I slutet av förra veckan fick styrelsen nya uppgifter om hur vd:n betett sig och ett krismöte hölls. Wfter krismötet avgick vd:n.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s