V, VI och C sänker politikernas arvoderna – är svårt ekonomiskt läget i kommunen

SOLLEFTEÅ | Vänsterpartiet, Västra initiativet och Centerpartiet sänker arvoderna för politikerna när det är svårt ekonomiskt läget i kommunen.

Detta är något som framför allt Västra initiativet drivit men nu har VI fått med sig både Vänsterpartiet och Centern på sänkningen. På grund av det svåra ekonomiska läget i kommunen vill man man från politiskt håll vara solidiarisk.

Det betyder att till exempel Birgitta Häggkvist och Johan Andersson får tusenlappar mindre än vad deras företrädare Åsa Sjödén och John Åberg haft i månadsavode.

Sollefteå kommun befinner sig i ett trångt ekonomiskt läge. Skattetillväxten kommande år ser svag ut och kommunen har redan minskat med över 200 invånare under 2018, vilket ger stor negativ effekt på budgeten för 2019. Västra initiativet har nu fått igenom sänkningen av partistöd och politikerarvoden. Vänstern vill slåss för de svagaste grupperna.

– Men vi har gjort allt vi kan för att det inte ska drabba de svagaste i samhället. En viktig signal är att vi har sänkt arvodena till politiker och ändå lyckats med en särskild satsning på landsbygden, säger Vänsterpartiets Ulf Breitholtz.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s