Fler skyddsombud köps ut av Jysk för att tysta facket inom möbeljätten

PÅ JOBBET | Ytterligare två av möbelkedjan Jysks skyddsombud köps ut för att tysta facket. De blir nummer fyra och fem under en drygt fyraårsperiod.

Tidningen Handelsnytt har vid flera tillfällen uppmärksammat de förtroendevaldas situation på möbelkedjan Jysk. I en artikel från maj 2017 berättade vi att tre skyddsombud hade sagts upp från butiker i Helsingborg på lika många år. Ett och ett halvt år efter den publiceringen står det nu klart att två till har köpts ut.

Det rör sig om två personer som under en längre tid varit både fackligt aktiva och skyddsombud. Allt för att tysta facket inom möbelkedjan. De har båda varit engagerade i processen kring miljonviteskravet som Arbetsmiljöverket lagt mot Jysk och som säger att ergonomin måste förbättras i samtliga 140 butiker. På Handels centralt säger man sig ha markerat gentemot kedjans behandling av skyddsombud.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s