Ägare för Angered Care åtalas för grovt bokföringsbrott

PRIVATISERINGEN | Idag väckte åklagaren åtal mot ägaren som misstänkts för grov oredlighet mot borgenär och grovt bokföringsbrott på den numer stängda privata vårdcentralen Angered Care.

Misstanken om oredlighet mot borgenär handlar om att ägaren till privata vård entralen Angered Care, som också var läkare på vårdcentralen, ska ha länsat ett annat företag som han varit företrädare för på pengar, totalt 28 miljoner kronor. Åklagaren bedömer brottet som grovt eftersom att det rör sig om många miljoner kronor, och för att det ”ingått som ett led i en systematiskt bedriven ekonomisk brottslighet”.

Bolaget som tömdes på pengar användes i vanliga fall för att hyra ut personal till Angered Care. De 28 miljonerna ska enligt åklagaren ha förts över till ett företag utomlands.

De två andra åtalade personerna har också varit inblandade i privata vårdcentralen Angered Care, som ansvariga för olika delar av verksamheten. De åtalas nu tillsammans med ägaren, för två fall av grovt bokföringsbrott eftersom stora delar av bokföringen saknats. Bland annat hävdar åklagaren att männen försökt dölja 4,5 miljoner kronor genom att ”för skens skull” skapat ett skuldebrev på beloppet, och kallat det för en fordring.

Som bevis för båda åtalspunkterna har åklagaren kallat en rad anställda som vittnen samt en hel del skriftlig bevisning. Åklagaren yrkar också på näringsförbud för ägaren till Angered Care.

Alla tre misstänkta nekar till brott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s