Homosexuell rugbyspelare utsatt för hatbrott – får stort stöd av flera landslag

VÅLDET MOT HBTQ | Rugbystjärnan Gareth Thomas misshandlades och utsattes för ett hatbrott. Nu sluter flertal rugbylandslag upp och visar stöd för Gareth Thomas genom att bära regnbågsfärgade skosnören. 

Rugbystjärnan Gareth Thomas blev utsatt för ett hatbrott förra helgen – nu väljer flera landslag att stödja 44-åringen, rapporterar BBC Sport. Gareth kom ut som homosexuell 2009. Wales rugbyförbund gav spelare möjligheten att byta ut sina vanliga snören till regnbågsfärgade snören och USA:s landslag hade regnbågsfärgade snören på sina skor i vänskapsmatchen mot Irland.

”Efter den hemska attacken på Gareth förra helgen är jag stolt att stå bakom Gareth och hbtq-rättigheter”, skrev USA:s lagkapten Blaine Scully. Det var i förra veckan som Thomas la upp en en video på Twitter där han med blåslaget ansikte berättade att han hade blivit utsatt för ett hatbrott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s