Befesa Scandust måste åtgärda flera brister i arbetsmiljön – riskerar anställdas säkerhet

LANDSKRONA | Återvinningsföretaget Befesa Scandust i Landskrona måste åtgärda stora brister i arbetsmiljön och säkerheten. Annars riskerar företaget föreläggande och förbud att använda kemikalier.

Arbetsmiljöverket kräver att återvinningsföretaget Befesa Scandust i Landskrona åtgärdar brister i arbetsmiljön.
Bristerna upptäcktes vid en inspektion som gjordes i november. Bland annat pekar Arbetsmiljöverket på brister i dokumentationen som finns kring kemiska produkter samt i informationen till personalen kring riskbedömningar. Skriver P4-Malmöhus.

I maj blev en högt uppsatt person på återvinningsföretaget Befesa Scandust i Landskrona har delgivits misstanke om grovt miljöbrott. Enligt kammaråklagare Lars Magnusson är det ännu inte beslutat om det blir åtal eller ej mot den person som nu misstänks för grovt miljöbrott efter cyanidskandalen förra året. Oklart om chefen på företaget åtalats ännu.

Befesa Scandust riskerar föreläggande eller förbud om inte bristerna åtgärdas, skriver Arbetsmiljöverket i sitt inspektionsmeddelande. Befesa Scandust är ett metallåtervinningsföretag som ägs av tyska Befesa Zink, och ligger i industrihamnen i Landskrona. De återvinner metall genom upparbetning av filterstoft och glödskal från stålindustrin man tar också hand om kasserade katalysatorer och annat. Företaget har 75 anställda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s