Volvo minskar antalet bemanningsanställda när produktionen minskas

GÖTEBORG | Bemanningsanställda kommer att påverkas när AB Volo drar ner produktionstakten vid Tuvefabriken i Göteborg. När delar av produktionen ökar Sydamerika där efterfrågan ökat.

Enligt uppgift till GP har företaget lämnat beskedet att man sänker takten från 105 lastbilar per dag till 93. Enligt samma uppgifter sker taktminskningen under våren i stället för i slutet av nästa år. Och denna produktionsminskning kommer att påverka bemanningen negativt vid Tuvefabriken. Oklart om nerdragning kommer att fortsätta och tillsvidareanställda kommer atT varslas framöver.

Volvos lastbilsverksamheten är den överlägset största verksamheten, har presterat rekordresultat det senaste kvartalet var det bästa tredje kvartalet någonsin för koncernen. Omsättning och resultat har skjutit i höjden och lastbilsverksamheten är dragloket i tillväxten. Men det räcker inte för ledningen som vill få ut mera vinst på de bemanningsanställdas bekostnad.

– Jag kan bekräfta att vi anpassar produktionen i Tuve – vi distribuerar om produktion från Tuve till Brasilien och Nordamerika. Nettoeffekten är att det inte blir någon skillnad i produktionsnivå för oss, säger Claes Eliasson, presstalesperson på AB Volvo till Göteborgsposten.

Han bekräftar att produktionsförflyttningen kommer att ske under första halvan av 2019. Claes Eliasson konstaterar också att företaget redan minskat produktionstakten vid lastbilsfabriken i Gent i Belgien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s