Soldater och poliser slog sönder parlamentet i löneprotest

NYA GUINEA | Poliser och soldater har stormar parlamentet för att utkräva bonus som har lovats efter toppmöte. Parlamentet inredning och fönster har slagit sönder som en arbetsmarknadsprotest.

Poliser och soldater har stormat parlamentet och slagit sönder fönster och möbler i Papua Nya Guineas huvudstad Port Moresby i protest mot obetalda bonusar. Enligt uppgift rör det sig om flera hundra personer och vittnen berättar om polisbilar och militärfordon som parkerats utanför parlamentet.

Poliserna och soldaterna kräver att få pengar som utlovats för arbetet under det nyligen avslutade toppmötet inom stillahavssamarbetet Apec. Evenemanget ägde rum den 12–19 november och har beskrivits som det största i Port Moresbys historia. Bland annat köpte fattiga Papua Nya Guinea 40 lyxbilar av märket Maserati för att köra runt de besökande dignitärerna. Medan folket lever i fattigdom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s