Var fjärde svenskt hushåll klarar inte av oförutsedd utgift

KLASSAMHÄLLET | Var fjärde svenskt hushåll klarar inte av oförutsedd utgift på 15 000 kronor medan andra hushåll lever i ett stort överflöd.

Var fjärde svenskt hushåll klarar inte en oförutsedd utgift på 15 000 kronor, visar en ny undersökning av inkassobolaget Lowell. Många klarar inte av en oförutsedd utgift runt 10 000 kronor för att man är låginkomsttagare, har en Kronofogdsskuld eller lån som äter upp det ekonomiska utrymmet.Ännu fler, närmare var tredje tillfrågad person, anger att de skulle ha svårt att lägga ut 30 000 kronor på något oförutsett.

Enligt undersökningen är det framför allt i den äldre ålderskategorin som marginalerna är små. Var femte person mellan 55 och 64 år anger att det skulle vara mycket svårt eller helt omöjligt med en plötslig utgift om 30 000 kronor. Det är sex procent fler än vid förra undersökningen 2017.

Läs mer här:
Var fjärde hushåll har små marginaler

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s