SD:s ungdomsförbund är extremt toppstyrt – medlemmarna har inget inflytande


HÖGERN | Sverigedemokraternas ungdomsförbund, Ungsvenskarna är extremt toppstyrt och medlemmarna har inget inflytande. Ungdomsförbundets ledning handplockar egna representanter och medlemmarnas har inget att säga till om.

Sverigedemokraternas ungdomsförbund saknar medlemsdemokrati och medlemmarna är livegna där styrelsen kan styra med järnhand. Det framgår på Ungsvenskarnas Wikipedia-sida om ungdomsförbundet.

Politiska Ungdomsförbundet bygger på medlemsdemokrati där majoriteten av medlemmarna styr och väljer vilka som ska representera deras ungdomsförbund. Men så är det inte inom Sverigedemokraternas ungdomsförbund, Ungsvenskarna.  I Ungsvenskarna väljer ledningen delegaterna till Ungsvenskarnas förbundskongress inte medlemmarna. Ledningen handplockar de som ska flyttas upp i maktens ledningsrum och öppnar upp för kompiskorruption. Det är något som SDU pratar tyst om och inget ungdomsförbundet redovisar på sin hemsida att ungdomsförbundet saknar medlemsdemokrati och är extremt toppstyrt. Även moderparti, Sverigedemokraterna är toppstyrt något flertal medlemnar inom moderapartiet påpekat. Toppstyrningen, handplockningen till ledningen och maktcentraliser för tankarna tex Kommunistpartiet i Kina och diktaturen i Nordkorea.

Sverigedemokraternas Ungdomsförbundet  är kantat av konflikter och toppstyrningen ska hålla rättning i ledet igen. Det nya ungdomspartiet grundades efter att moderpartiet kastat ut ursprungliga ungdomsförbund efter en intern och smutsig konflikt där företrädare från SDU utmanade SD-ledningen om makten. SDU förlorade och uteslöts. De uteslutna SDU-arna har idag bildat ett nytt högerparti, Alternativ för Sverige som blev ett stort fiasko i valet.

Jimmie Åkesson (SD) ser ungdomsförbund huvudsakliga uppgift att under valrörelsen ”locka ungdomar att rösta på partiet” och mellan valrörelserna ”bygga en återväxt för partiet” med lojala nickdockor till partiledningen.

Till skillnad från det tidigare ungdomsförbundet kräver ledningen i Ungsvenskarna att ungdomsförbundets medlemmar också är medlemmar i moderpartiet, Sverigedemokraterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s