SD-ledamot fick dubbel ersättning – var politisk sekreterare åt sig själv

STOCKHOLM | Martin Westmont (SD) plockar ut dubbla ersättningar i Stockholms kommunfullmäktige vilket ger honom en månadslön på 96 000 kronor.

Martin Westmont (SD) har suttit i kommunfullmäktige i Stockholm sedan 2014. Han har också varit anställd som borgarrådssekreterare, ett slags politisk sekreterare, lika länge. När den tidigare gruppledaren Per Ossmertvingades bort i våras tog Westmont över som tillförordnad gruppledare. Han tog också över Ossmers arvodering – 56,25 procent av ett heltidsarvode, vilket innebär cirka 44.000 kronor i månaden och betalas av Stockholms stad. Det skriver DN.

Lurar till sig månadslön på 96 000 kronor
Kutym i Stadshuset är att inte vara arvoderad förtroendevald samtidigt som du har en politisk anställning. Men Martin Westmont har fortsatt att plocka ut 50.000 kronor i månaden lön som heltidsanställd borgarrådssekreterare, vilket liksom arvoderingen betalas med skattepengar. Sammanlagt har SD-ledamoten haft en månadslön på cirka 96.000 kronor före skatt sedan i juni, visar DN:s granskning.

Martin Westmonts arvodering gällde fram till 15 oktober. Från och med då började i stället SD Stockholms nya gruppledare och storskojaren Peter Wallmark. Folkets Nyheter har skrivit om Peter Wallmark tidigare då han är en välkänd skojare i byggbranschen i Stockholm som lurat många hantverkare på löner och saltat fakturor på hundratusentalskronor. Han kommer att ta ut 51,06 procent av heltidsarvoderingen. Vilket ger honom en månadslön på 50 000 kronor. Oklart om Peter lägger blåsander på hyllan nu när han inkasserar en fet lön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s