Rödgrönrosa-blocket vill korta arbetsdagarna i vården

GÖTEBORG | Det rödgrönrosa-blocket i Göteborg lägger nu fram en egna politiska profilfrågor som innerhåller bland annat kortare arbetsdag i vården och miljözoner.

Det rödgrönarosa blocket i Göteborg vill se satsningar mot våld i nära relationer, på kortare arbetsdagar inom äldreomsorgen och miljözoner, rapporterar P4 Göteborg. Satsningarna lyftes fram när de tre partierna presenterade delar av sin gemensamma budget. Nu får vi se om Alliansen eller Socialdemokraterna stödjer budgeten.

Det var under förra veckan som det stod klart att Vänsterpartiet, Feministiskt initiativ och Miljöpartiet dumpade Socialdemokraterna som satt och surade i ett hörn. Istället valde de bilda ett rödgrönrosa block och lägga fram ett gemensamt budgetförslag. Om Socialdemokraterna slutar sura och stödjer Rödgrönrosa budget får det fler röster än Alliansens budget i Göteborgs kommunfullmäktige. Lägger S ner sina röster kommer Alliansems budget vinna med stöd av SD som inte gynnar alla göteborgare utan bara ett fåtal rika.

Den 22 november sker budgetomröstningen i Göteborgs kommunfullmäktige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s