Landstingschef stal 90 000 kronor – skulle förbättra den palliativa vården

KALMAR | Chefen på en enhet inom Landstinget i Kalmar län har gjort stora kontantuttag på landstingets kreditkort under fyra år.

Det visar en granskning som Sveriges Radio P4 Kalmar gjort av ekonomin i Svenskt Palliativregister och skriver om. Chefen Greger Fransson är läkare och ansvarig för verksamheten som har landstinget som huvudman och som drivs med statliga pengar, alltså skattemedel.

Under flera år har han tagit ut kontanter med ett kreditkort utställt på Landstinget i Kalmar län, utan att redovisa vad pengarna har använts till. I P4 Kalmars granskning framgår det att han en månad under 2015 plockat ut över 17 000 kronor från olika bankomater. Totalt handlar det om nära 90 000 kronor som försvunnit från kontot under den period på fyra år som P4 Kalmar granskat.

Pengar som skulle gått till att förbättra den palliativa vården i landet. Pengar som i slutändan skulle bidra till att lindra smärta och ångest för döende personer och som nu gått till något helt annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s