Karlskrona kommun tvingas backa om ändrade nattscheman i hemtjänsten

KARLSKRONA | Karlskrona kommun vill att nattpersonalen i hemtjänsten ska jobba fler men kortare arbetspass. Men de glömde en viktig detalj.

Om passen kortas uppstår ett glapp där ingen tar hand om de gamla. Det skriver P4-Blekinge. De anställda har under en tid protesterat mot schemaförändringen i hemtjänsten med en protestlista. Nu tvingas Karlskrona kommun tänka om. Men inte på grund av protesterna hävdar arbetsköparen.

Istället beror det på att den hemtjänstpersonal som har privata arbetsköpare går hem klockan 22. Enligt det nya schemat skulle kommunens nattpersonal komma till jobbet först klockan 23. Visar åter igen att det blir kaos när man privatiserar sönder hemtjänsten och kommunen inte får ett helhetsgrep om omvårdnanden och personalfrågor som fungerande scheman. De äldre som får drar nitlotten, men även de anställda som kommer ikläm när vården sönderprivatiseras.

Privata vårdbolaget larm flyttas över till nattpatrullen redan klockan 21. Vad som ska  hända fram till 23 har kommunen inte tänkt på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s