Alliansen budget med stöd av SD driver igenom massiv nedskärningar och personalminskningar

HÄSSLEHOLM | Alliansens budget innerhåller nerskärningar, personalminskningar och stängda skolor.

Alliansens budget i Hässleholm innebär personalminskningar, nerskärningar, nedläggningar och stängda kommunala skolor. Alliansens budgetförslag för 2019 är en lång rad tuffa besparingar på i stort sett allt. Det skriver tidningen SKD.

Alliansen i Hässleholm vill i sitt budgetförslag spara in mer än 20 miljoner kronor på personal under två år. Men det möter hård kritik från facken. SD säger att de röstar för alliansens budget. Det saknas 400 miljoner kronor till 2022. Det motsvarar en skattehöjning med fyra kronor för att slippa nedskärningarna.

Vanneberga skola stängs höstterminen 2019. En besparing med 1,5 miljon. Sösdala simhall och Magnarpskolonin läggs ner. Tekniska nämnden ska minska sina lönekostnader med fyra miljoner kommande två år, vilket motsvarar runt åtta anställda. Flera förvaltningar slår centraliseras till en.

Alliansstyret med Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna ska få igenom sitt förslag krävs stöd från andra partier. Sverigedemokraterna har sagt att de stödjer Alliansens nedskärningspolitik och borgerliga budget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s