Facklig seger på Iggesund Paperboard – bara 20 anställda varslades istället för 150 anställda

ARBETSMARKNAD | Endast ett tjugotal anställda kommer att bli varslade på Iggesund Paperboard efter hårda förhandlingar av facket som gav en seger för de anställda.

Det var i mitten av juni som koncernen Holmen kom med beskedet att man ville varsla 150 anställda om uppsägning, däribland 105 kollektivanslutna. Ett chockartat besked för personalen, inte minst med tanke på att så många på bruket väntas gå i pension inom kort.

– Förhandlingarna gick klart mycket bättre än vad jag hade förväntat mig, säger Pappers avdelningsordförande Christer Johansson, till tidningen Dagens Arbete.

Fem månader av samtal
Efter det första varslet har företaget och facket suttit i förhandlingar och efter fem månaders samtal är man överens om vad som kommer att ske. Överenskommelsen innebär en minskad bemanning på 94 anställda i stället för 150 som bolaget först aviserade.

Av de 94 personerna har 26 sagt upp sig eller gått i pension. 16 personer kommer att erbjudas pension eller någon form av avgångsvederlag. Dessutom försvinner ett fyrtiotal vikariat. Det innebär att det bara blir ett tjugotal som kommer att varslas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s