Rödgrönrosa blocket i Göteborg släpper fram Alliansen smutsiga högerpolitik

GÖTEBORG | Det Rödgrönrosa blocket i Göteborg säljer ut sig för ett några välbetalda tunga poster i kommunen mot att göra livet för vanliga göteborgare ännu värre med en tydlig högerpolitik från Alliansen.

Det nybildade Rödgrönrosa blocket i Göteborg har släppt fram Alliansen. Det borgerliga blocket har också ingått i valteknisk samverkan med det nya Rödgrönrosa blocket. Det efter att Socialdemokraterna är sura och vägrar samarbeta. Det innebär att de två blocken kommer att fördela poster emellan sig. Det är enlighet med praxis, de två största blocken sluter överenskommelser mellan varandra. Alliansen kommer att föreslå Axel Josefson (M) som sin kandidat till kommunstyrelsens ordförande vilket inte verkar ge några protester från Vänsterpartiet.

Tanken är att Alliansens budget kommer kunna röstas igenom. I gengäld kan V, FI och MP få några tunga poster inom kommunen. Det är en skam att V viker ner sig och sätter tunga politiska poster inom kommunen före att förbättra livet för arbetarklassen i staden. En kall högerpolitik, nermontering av välfärden, ökande klassklyftor och mera ojämlikhet var inte det som de som la en röst på Vänsterpartiet ville ha. Nu får väljarna det när Vänsterpartiets politiker prioriterar tunga och välbetalda poster inom kommunen istället driva på för sin egna politik. Ett jävla svek mot sina egna väljare  och arbetarklassen.

Liberala partier som FI och Miljöpartiet går med på en borgerlig Allianspolitik förvånar ingen längre. De saknar någon form av politisk klassanalys och saknar rättvisepondus i sitt politiska program.

I går meddelade det nya vänsterblocket att det lämnar Socialdemokraterna utanför sitt samarbete eftersom Socialdemokraterna inte visat något intresse av att samarbeta med det Rödgrönrosa blocket och ta makten över Göteborg. Så bollen ligger hos Socialdemokraterna nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s