Nazistledare fick 55 000 röster – förlorade ändå stort i Illinois

USA | Tidigare amerikanska nazistpartiets ledare Arthur Jones gjorde ett försök att maktinflytande i Illinois som republikansk kandidat, men förlorade stort.

Nazisten Arthurå en kongress i Illinois på tisdag. Men han fick fortfarande mer än 55 000 röster. Jones ställde upp som en republikansk kandidat i ett starkt demokratiskt distriktet utanför Chicago. Han kunde ställa upp i valet eftersom han var den enda personen som var Republikanernas kandidat i distriktet. Han fördömdes av det republikanska partiet, men de kunde inte ta bort honom från omröstningen.

Men Republikanen Jones förlorade stort mot den demokratiska kandidaten när 97 procent av rösterna hade räknas. Nazisten Jones förlorade med siffrorna: Republikanerna 26,5% medan Demokraterna fick 73,5%. Men det innebar fortfarande att nazisten Jones fick mer än 55.000 röster, även efter en månad av medierapportering i lokala medier om hans nazistiska och antisemitiska åsikter.

Jones kampanjwebbplats innehåller en sektion som heter ”Holocaust?” Där han kallar folkmordet på sex miljoner judar ”den största svarta lögn i historien”. Han berättade för Chicago Tribune att judar som hölls i koncentrationsläger inte dog i gaskamrarna. Han försökte också vädja till den arabamerikanska minoriteten genom att publicera en annons i ett gemenskapspapper som lovade att motsätta sig all hjälp till Israel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s