SD-politiker hyllar tjetjenskt koncentrationsläger för homosexuella

HÖGERN | SD-politiker har i ett inlägg på instagram hyllat koncentrationsläger Tjetjenien för homosexuella.

I inlägget på Instagram hänvisar till en artikel i Daily Mail på nätet där det står att ”Tjetjenien vill öppna världens första koncentrationsläger för homosexuella sedan Hitlers läger på 1930-talet”. SD-politikern och nya fullmäktigeledamot Hugo Hobring kommenterar inlägget med ordet ”Coolt”. Det skriver BLT.

Efter att ha blivit ifrågasatt ska han enligt BLT ha tagit bort sitt konto när hans kommentar ifrågasattes. Är inte första gången som SD-politiker öppet hyllar förtryck, våld och förföljelse av hbtq-personer.

Sverigedemokraternas distriktsordförande Björn Nurhadi säger att partiet ser ytterst allvarligt händelsen.

Frågan om inlägget kommer att tas upp på SD:s nästa distriktsstyrelsemöte och om uppgifterna stämmer så är det ett ärende för medlemsutskottet. Om det kan resultera i ännu en politisk vilde eller tom stol i kommunfullmäktige vet vi inte ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s