Högerterrorists mamma: Donald Trumps fel att min son skickade 14 brevbomber

USA | Mamma till högerterroristen och Trump-anhängaren Cesar Sayocs som skickade 14 brevbomber har skrivit ett öppet brev där hon anklagar Donald Trump att vara ansvarig för sin sons agerande.

Den misstänkte brevbombaren Cesar Sayocs mamma uppmanar landet framför allt president Donald Trump att tona ner den hårda retoriken.

I ett öppet brev som ABC News publicerar skriver mamman att samtalen om ett ”krig” mot media och politiska partier kan leda till att psykiskt sjuka personer, som bland annat hennes son, inspireras till att begå våldsbrott i USA.

Jag ser det dock som ett stort problem att när högerextremister begår terroristbrott eller grova våldsbrott så skyller man allt oftare på psykisk ohälsa för att slippa ta ansvar för den våldsamma ideologiske tankevärld som de i högern lever i. Samma sak skedde när Högerterroristen Anders Behring Breivik sköt ihjäl 69 ungdomar på ett politsiskt AUF-läger på Utöya. Så spred högern gärna bilden av en psykisk sjuk man istället för en ideologisk övertygad högerterrorist som ville döda för kampen för vita högermännens diktatur. Cesar Sayoc kan har lidit av psykisk ohälsa och blev våldsamt inspirerad av Trump.

Cesar Sayoc misstänks för att ha skickat 15 sprängladdningar till Donald Trump-kritiker.

ABC: Högerterroristens mammas brev i sin helhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s