Högerradikal fotograf frias för spark mot flykting

UNGERN | En ungersk tv-fotograf som dömts till tre års skyddstillsyn efter att ha sparkat och satt krokben för migranter, frias av landets högsta domstol.

Högsta domstolen i Ungern har tagit hänsyn till omständigheterna; då hundratals migranter på sin flykt undan polisen rusade rakt emot fotografen. Fotografen har själv sagt att hon blev oerhört rädd.

Händelsen, som blev viral, inträffade 2015 nära staden Roszke vid gränsen till Serbien.

Hon fick sparken från sitt jobb på tv-kanalen N1TV, som står nära det högerextrema partiet Jobbik.

Flyktingen visar sig vara en terrorist
Flyktingen vid namn Osama Abdul Mohsen blev känd över hela världen när han fälldes av en högerradikal fotograf i Ungern då han höll sitt barn i famnen. Högerradikala fotografen visste inte då om flyktingens vidriga gärningar utan hon sparkade för att hon hatar flyktingar.

Det är tidningen Aktuellt Fokus som tidigare skrivit om Osama Mohsen gärningar och terrorkoppling. En tidning jag själv var en del av tidigare.

kurdiska partiet PYD gått ut med att den världskända flyktingen var involverad i en massaker mot 50 civila kurder år 2004.
Enligt PYD som styr administrationen i Rojava var Osama Abdul Mohsen med i den islamistiska terrorgruppen Al Nusra. Han ska även ha varit tränare i fotbollslaget Fatwa, Det var även i samband med fotbollen i hemlandet Syrien som massakern ska ha ägt rum.

Enligt kurdiska källor ska mannen ha blivit känd i samband med massakern i Qamişlo där mer än 50 kurder mördades av Regimsoldater under en match mellan laget Fatwa och det kurdiska laget jabhat kurdi. Enligt uppgift ska Osama Abdul Mohsen ha provocerat kurderna före matchen och uppmanat sina egna supportrar till att begå våld mot kurderna. Därefter ska han tillsammans med både supportrar och soldater ha attackerat de kurdiska fansen. Händelserna ledde till de så kallade Qamişloupproren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s