Friskolan kommer nu varslar anställda efter att många elever flyr kaoset

FRISKOLAN | Fria Intermiliaskolan har inlett samtal med facken om personalsituationen till följd av elevavhoppen. Det är aktuellt att börja varsla.

Ett tapp på hundra elever kan innebära en övertalighet på tio vuxna. Men redan har ju en biträdande rektor och några lärare slutat så vart friskolan hamnar i slutänden vet vi inte än. Det skriver MVT. Men den hårt kritiserade rektorn Riitta Paananen som är en stor anledning till att flertal föräldrar tappat förtroende för friskolan och flyttar sina barn har inte tänkt lämna sitt skrivbord.

Med avhoppen tappar skolan intäkter. Dagens verkställda och aviserade avhopp om drygt 80 elever motsvarar – på årsbasis – 6,4 miljoner i elevpeng. Men det verkar bli fler elever. Jag har hört siffror på hundra elever som tänker lämna den hårt kritiserade friskolan som utreds av Skolinspektion.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s