Familj kastas ut med autistisk barn – tog inte en obliatorisk semestervecka på jobbet

FLYKTINGARNA | Föräldrarna missade att ta ut en vecka obliatoriskt semester på jobbet och nu ska barnfamiljen utvisas. Snacka om att Migrationsverket letar minsta fel för att kasta ut barnfamiljer.

Familjen Kovacevic kom till Sverige från Bosnien 2011 och har sedan dess haft arbetstillstånd. Bägge föräldrar jobbar heltid och den äldste sonen går i gymnasiet.Det skriver Sveriges Radio.

Men deras yngste son, 15-årige Djordje, är autistisk och lider av den sällsynta och obotliga sjukdomen Bainbridge Ropers syndrom. Föräldrarna jobbar inom hemtjänst och personlig assistans och en av deras arbetsuppgifter är att dagligen hjälpa sin sjuke son.

Tog inte obliatoriska semesterveckan
För ett år sedan fick pappa Dejan avslag från Migrationsverket om förnyat arbetstillstånd vilket betyder att hela familjen ska utvisas.

Anledningen till att familjen inte tog ut den obligatoriska semesterveckan är att de inte fått den informationen, enligt familjens nära vän Maja Prodanovic.

Det är inte bara sjuk dålig bedömning från Migrationsverket utan man letar minsta lilla fel för att kunna kasta ut barnfamiljer. Jag förstår att det finns lagar och regler som styr. Men att utvisa någon som är ett barn och är kronisk sjukt. Det är otroligt stelbent och en mycket omänsklig bedömning av Migrationsverkets handläggare.

Sonens autistiska beteende förvärras
I ett intyg från habiliteringscentret i Södertälje står det att Djordjes autistiska beteende har förvärrats och centret rekommenderar att han inte byter den hemmiljö han är van med.

Nu pågår en rättslig process där familjen lämnat in en överklagan för andra gången och ärendet ligger hos Migrationsöverdomstolen. Kan bara hoppas Migrationsdomstolen vaknar upp, kastar ut stenhjärtat ur synen på människor och den allt mer omänskliga bedömningar som styrt svensk asylpolitik de senaste åren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s