Högerextrem mötesplats på nätet för våldsverkare stängts ner efter terrordåd

USA | Det högerextrema sociala nätverket Gab, som till stor del kommit att förknippas med högerextremister, våldsbejakande extremister och vit makt-rörelsen i USA har nu stängts ned i kölvattnet av antisemitiska attacken i Pittsburgh.

På Gabs officiella sajt står det att tjänsten inte kommer att vara tillgänglig under en tid, då man letar efter ett nytt webbhotell. Gabs nuvarande webbhotell Joyent ska ha valt att blockera sajten från och med måndagen. Betalningsplattformen Paypal har sedan tidigare bannlyst Gab, vilket även betalningstjänsten Stripe sägs vara på väg att göra.

Domänregistratorn Godaddy hävdar att man givit Gab 24 timmar på sig att flytta sin tjänst till en annan leverantör, då man anser att nätverket brutit mot de allmänna villkoren och inte anmält uppmaningar till våld.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s