1 000 anställda ska tvingas gå på hygienbolaget Essity

ARBETSMARKNADEN | Hygienbolaget Essity minskar resultatet under tredje kvartalet och utökar sitt sparprogram. Personalstyrkan ska minskas med cirka 1 000 tjänster.

Essity redovisar en vinst före skatt på 1 481 miljoner kronor för tredje kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 2 962 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 1 905 miljoner kronor, enligt Reuters sammanställning. Det skriver Svt-Väst.

Omsättningen uppgick till 29 647 miljoner kronor, jämfört med 27 178 miljoner kronor ett år tidigare.

I dag har bolaget omkring 2 000 anställda i Sverige. Av dem jobbar omkring 1 800 personer i Västsverige. Essity var tidigare en del av skogsbolaget SCA och jobbar med hygienprodukter som blöjor, tvättlappar och inkontinensprodukter. I Falkenberg jobbar omkring 400 anställda med tillverkning av blöjor och inkontinensskydd. Lika många jobbar på pappersbruket i Lilla Edet och ett 40-tal personer producerar tvättlappar och andra hygienprodukter i Mölnlycke. Dessutom har företaget sitt center för produktutveckling och marknadsföring i Mölndal.

Nu ska Essity spara. Både genom att organisera om företaget och ledningen, och genom att dra ned personalstyrkan. De 48 000 anställda runtom i världen ska minskas med 1 000 personer. Men som vanligt sitter ledningen säkert med full lön och de ur ledningen som väljer att lämna kan förvänta sig en fet fallskärm medan de anställda får betala ett högt pris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s