Kvinnomisshandlare ska få egen telefonlinje ut ur våldet

KVINNOVÅLDET | Kvinnofridslinjer är väl kända bland folk. Nu ska kvinnomisshandlare och de som brukar våld i nära relationer få ett egen telefonlinje ut ur våldet.

Kvinnofridsjourer är väl kända, men nu startar även en telefonlinje för den som utövar våld i nära relationer, skriver SVT Nyheter Skåne.

Pilotprojektet, med inspiration från England, kommer att drivas av länsstyrelserna i Skåne och Stockholm under två år, med start i januari 2019.

– Varje år ringer ungefär 30 000 utsatta personer till kvinnofridslinjen och då borde ju behovet finnas också hos den som utövar våldet, säger Christina Ericson, projektledare för telefonlinjen på Länsstyrelsen i Stockholm, till SVT.

Linjen ska fungera som en första kontakt för den som vill ha hjälp för sitt våldsamma beteende, och kommer att bemannas av socionomer, terapeuter och psykologer.

– Vi tycker att idén med en telefonlinje är jättebra. Det betyder att man kommer göra reklamkampanjer och berätta att linjen finns och sen kommer fler antagligen bli hänvisade till oss, säger Andreas Hansson, socionom på Kriscentrum i Malmö, till SVT.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s