Stor ilska bland Googles anställda: ”Belönar en förrövare med miljoner i fallskärm”

SEXUELLA VÅLDET | Ilskan är stor bland Google-anställda hur bolaget har hanterat sexuella trakasserier och hur bolaget belönat den anklagade för sexuella trakasserier.

Stor ilska bland Googels anstälda mot hur bolaget belönar en förrövare inom bolaget. Detta märktes inte minst på ett personalmöte under torsdagen, skriver New York Times. Tidningen kunde i veckan avslöja att sökjätten har betalat miljoner dollar i avgångsvederlag till chefer anklagade för trakasserier och opassande beteende.

I fallet med Android-skaparen Andy Rubin så gav Google honom 90 miljoner dollar i fallskärm – trots att Google själv kommit fram till att anklagelserna mot honom verkade trovärdiga.

Under personalmötet riktades både kritik och frågor till Googles medgrundare Larry Page och bolagets vd Sundar Pichai.

”Flera av bolagets vidtagna åtgärder indikerar på att beskyddandet av mäktiga förövare är bokstavligt och bildligt talat mer värdefullt för bolaget än offrens välbefinnande”, löd ett påstående, enligt en person som närvarade på mötet. ”Vilka konkreta och meningsfulla åtgärder kommer vidtas för att ändra riktning?”, löd en fråga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s