Nio miljoner botar har rensats bort på Twitter – drabbar högern hårt

SOCIALA MEDIER | Twitter har rensat bort nio miljoner botar från plattformen. Många högerpolitiker tappade tiotusentals följare yndwr utrensningen.

I samband med att Twitter nu redovisat sin senaste kvartalsrapport så framgick att plattformen tappat nio miljoner användare till följd av den utrensning av så kallade botar som man genomfört. Många partiledare för högerpartier, nazistorganisationer och Alt-rightrörelsen förlorade tusentals följare. Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna förlorade över 22000 följare över en natt under utrensningen av botar. Tendenserna är liknande i andra europeiska länder för olika högerpartier och högerledare.

Därmed ligger den månatliga användarbasen nu på 326 miljoner användare snarare än 335 miljoner. Det innebär också att Twitter tappar användare för andra kvartalet i rad.

Botar är styrd av en maskin som är inställd på att retweetar en eller flera personers tweets för att skapa en känsla av ett större stöd än det i verkligheten finns.

Men förändringen var inte oväntad och en stark annonsförsäljning på videosidan gör att man ändå överträffat marknadens förväntningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s