Kriminalvårdare tagen med byxorna nere på fängelse – porrsurfade på jobbet

STOCKHOLM | En kriminalvårdare på ett fängelse i Stockholmsområdet har blivit påkommen med att porrsurfa på jobbet. Han ska ha spenderat flera timmar varje arbetspass med att titta på porr. Nu får han löneavdrag för sitt beteende.

En kriminalvårdare på en anstalt i Stockholmsområdet togs på bar gärning av en kollega när han tittade på porr. När arbetsköparen tittade närmare på mannens, mestadels nattliga aktiviteter, visade det sig att han laddat ner porr på jobbdatorn kontinuerligt under ett halvårs tid. Nu får mannen löneavdrag för sitt, enligt arbetsköparen för olämpliga beteende.

En kriminalvårdare som erkänt att han regelbundet porrsurfat i timmar under sin nattliga tjänstgöring på en anstalt i Stockholmsområdet straffas med fem dagars löneavdrag. Myndighetens personalansvarsnämnd ser allvarligt på agerandet och tar fasta på att mannen brutit mot såväl etiska som säkerhetsmässiga riktlinjer.

”En medarbetare ska i sin yrkesutövning uppträda med självbehärskning”, skriver disciplinnämnden i sin motivering till löneavdraget. Mannen har erkänt att han spenderat timmar på jobbet att ladda ned och titta på pornografiska filmer och bilder. Han har tre veckor på sig att överklaga Kriminalvårdens beslut om fem dagars löneavdrag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s