Kniv-nazist frias i Hovrätten för förtal – kallade åklagare för neger

VÅLDSHÖGERN | Knivnazisten kommer åter undan föllande dom. Denna gång för förtal. Rättsväsendet fortsätter att daltar med nazisterna.

Den i dag 35-årige Andreas Carlsson dömdes i tingsrätten till tre års fängelse för grov misshandel vid den uppmärksammade händelsen på Möllevången i Malmö i mars 2014, där bland annat Malmö FF-supportern Showan Shattak fick livshotande skador.

Hovrätten friade senare mannen och det var i samband med hovrättsdomen som han i en intervju sa ”när åklagaren fick tag i det, ja (skratt) en negeråklagare men det är en parentes, gick hon bärsärkagång och givetvis så var allting vårt fel”. Detta uttalande gjorde att han blev åtalad för grovt förtal.

”Uttalandet är mycket kränkande” – frias ändå
Men nu frias mannen från åtalet. Tingsrätten fastslår att uttalandet är mycket kränkande och uttrycker förakt mot personer med mörk hudfärg. Personer som använder uttrycket riskerar att dömas för förolämpning eller hets mot folkgrupp.

Det var dock inte detta mannen åtalades för. Tingsrätten skriver att han inte kan dömas för förtal, då detta innebär att man säger något som gör att personen blir missaktad av sin omgivning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s