Insamling till ”Svenskarnas hus” kommer bara berika ledningen för Det Fria Sverige

HÖGERN | Det fria Sverige har nu gått ut med att de lyckats samla in en miljon till projektet ”Svenskarnas hus. Men föreningen är som ett pyramidspel som bara gått ut på att berika föreningens ledning.

Det Fria Sverige (DFS) har nu trummat ut att föreningen lyckats samla in pengarna till sitt aktivitetshus som de döpt till ”Svenskarnas hus”. En miljon har samlats in på elva månader. Huset är inte till för vanliga svenskar utan för nazister, nationalister och rasister att samlas under samma tak i ett aktivitetshus. Men om det verkligen blir något aktivitetshus känns mycket oklart i dagsläget. Även om ledningen nu ger sken av det. Personer med god insyn i föreningen har varnat när insamlingen för ”Svenskarnas hus” började att det finns personer som vill sko sig på de insamlade pengarna. Fakta är att det har försvunnit pengar från föreningens konto genom rejält saltade fakturor av personer med ledande position. Det ser ut att en hel rörelse kan har blivit lurade av ett gäng driftiga skojare med hög status inom den nationalistiska rörelsen som skott sig på ekonomiskt givmilda nationalister som drömmer om en ”frizon” att få hata i fred.

Insamling till ”Svenskarnas hus” rakt ner i ledningens ficka
Men om det verkligen blir ett ”Svenskarnas hus” för Det fria Sverige är väldigt oklart någon ledningen har lovat. Personer med god insyn har länge varnat för att ledningen för föreningen Det fria Sverige stoppar pengar i egen ficka. AFA-Skåne har granskat “Det fria Sverige” som är ett projekt som förenar resterna av det gamla Svenskarnas Parti, samt kresten kring podcasten Motgift, med counterjihadrörelsen, representerade av bland annat Ingrid Carlqvist. Projektet är en nationalistisk kulturförening, med det uttalade målet att köpa ett hus att nyttja som socialt center. Detta har mötts av ett blandat mottagande från nationella, där det har liknats vid ett pyramidspel som syftar till att berika den slutna styrelsen, bestående av Dan Eriksson, Ingrid Carlqvist som nu lämnat efter internt tjafs, Patrik Larsson, Robin Holmgren, Daniel “Conrad” Frändelöv och Magnus Söderman.

Intern kritik och mystiska fakturor
Projektet “Det fria Sverige” har på senare tid fått strykta fot för sin nya mediesatsning SVEGOT. Det har möts av hård kritik, då Dan Eriksson tidigare utlovat att det inte “skulle bli någon ny mediesatsning”. Vidare har det kommit fram ospecificerade fakturor på “konsultarvoden” – man har “sålt” egen studioutrustning från styrelsemedlemmarna till föreningen.

Ingrid Carlqvist har en lång karriär av tiggeri för olika politiska ändamål. Ett lärorikt exempel kommer från tiden då Carlqvist drev webbtidningen Dispatch International och hon sålde s.k. “Honest Press Certificates” för 2250 kr/styck- som folk skulle kunna ha inramade på väggen som bevis för att de stödde hennes tidning.

Försökte tjäna pengar på nazistiskt community
Dan Eriksson och Magnus Söderman tillhör även de den gren av svenska nationella rörelsen som med olika grepp försökt göra pengar på sin hobby. Oopih.com (Our own place is here), som lanserades för allmänheten sommaren 2016, var kretsen kring Motgifts försök att skapa ett censurfritt, nationalistiskt alternativ till Facebook. Inledningsvis påpekades det hur viktigt Oopih var för rörelsen och att det var av yttersta vikt att att så många människor som möjligt gick med. Men alltså även – som alltid när det gäller Dan Eriksson och Magnus Söderman – ge dem pengar.

Man sålde på communityt profilsaker och genom en månadsavgift kunde man som användare av tjänsten betala för ett VIP-medlemsskap. Man kunde även betala för att öka spridningen på sina inlägg på sajten. Naiva medlemmar lade tusentals kronor på Oopih.com.

Sin vana trogen så klämde man så mycket pengar man kunde ur sina betalande medlemmar, varefter portalen lades ner våren 2017. Den utlovade förklaringen till vad som hände kom aldrig, inte heller någon förklaring till vart pengarna som medlemmarna pumpat in tagit vägen.

Det vi ser nu kommer bli en repris på pyramidspelandet och lättlurade nationalister. Ledningen för Det Fria Sverige har lurat skjortan av en hel rörelse och kommer leva i ekonomiskt överflöd på de insamlade pengarna till ”Svenskarnas hus”. Du vet vart du hörde det först när det snart slår in.

One comment

  • Anledningen till at OOPIH lades ner har gåtts igenom flera gånger. Folk med Hitlertourettes kunde inte undvika att posta material som i Tyskland är kriminellt. Och var servern var placerad spelade ingen roll, att utgivarna bodde i Tyskland gjorde att de kunde åtalas. Således rekommenderade juristerna att lägga ner.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s