Alliansen och MP vill inte ha blandat boende – stoppar hyresrätter i överklassområdet Bromma

STOCKHOLM | Alliansen har drivit på att blandade boende är bäst. Men arbetarklassområdet ska privatiseras medan byggandet av hyresrätter stoppas i överklassområdet i Bromma.

Stockholm har likt många andra städer problem med bostadsbrist. Därför har ett förslag lagt att bygga hyresrätter i överklassområdet Bromma. Det var för två veckor sedan som Socialdemokraterna gick ut med sitt förslag på tre olika platser för byggande av hyresrätter i Brommas trädgårdsstad.  Men förslaget om 200 bostäder vid Solviksängen i Bromma ser inte ut att få se dagens ljus. Alliansen kommer fälla förslaget med stöd av Miljöpartiet. Det skriver Stockholm Direkt.

Sammanlagt handlar det om cirka 300 hyresrätter på tre olika platser utspridda i Bromma. Reaktionerna kom, som väntat, omedelbart från både boende i överklassområdet och politiker. Bland annat var Liberalerna snabba med att kalla förslaget för populistiskt. Och inför kvällens sammanträde i exploateringsnämnden står det klart att Alliansen kommer rösta nej till alla tre förslagen. De menar att planerna saknar långsiktighet och inte tar hänsyn till stadsdelens karaktär. Allt handlar om att överklassområdet vill inte få in arbetarklass slödder i med hyresrätter i deras ”fina” kvarter. Och vad gäller de 200 lägenheterna vid Solviksängen ser Alliansen ut att få sin vilja igenom och stoppa byggandet. Med sig på tåget får de nämligen Miljöpartiet.

Alliansen och Miljöpartiet vill inte ha blandat boende i Stockholm. Allt handlar om att sälja ut allmännyttan, stadens hyresrätter i arbetarklassområden som ska privatiseras och lyxrenoveras så vanligt folk inte har råd att bo kvar. Att bygga hyresrätter i överklassområden för att få ett mera blandat boende i en allt segregerad stad har aldrig varit aktuellt utan en paradgren i lögner borgerligheten med Miljöpartiet i släptåg.

Byggandet av hyreslägenheterna som stoppas
Solviksängen 200 hyreslägenheter
Ålsten/Olovslund 50-70 hyresrätter
Äppelviken 30 hyreslägenheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s