Nu lämnar många eleverna den hårt kritiserade friskolan Fria Intermiliaskolan

MOTALA | Nu lämnar många elever den hårt kritiserade friskolan Fria Intermiliaskolan i Motala efter kritik från Skolinspektionen och en rektor som fått svängdörrar.

Folkets Nyheter har tidigare rapporterat om kaoset på friskolan i Motala. Det är oroligt på skolan, man får inte den studiero man har rätt till. Elever som behöver allra mest hjälp får inte det och man ger betyg i ämnen som inte finns. Eleverna kommer att gå ut skolan utan de kunskaper de ska ha, sade chefen för Skolinspektionen i Linköping till Svt-Öst. Dessutom hade rektorn för skolan inte varit på skolan på ett helt år.

Många föräldrar är kritiska mot hur friskolan har hanterat kritiken från Skolinspektionen och rektorn som fick sparken och för ett dåligt jobb, men fick komma tillbaka när en ny styrelse tillträde. Folkets Nyheter har tidigare intervjuat en av föräldrarna om kaoset på friskolan och hur förtroendet är förbrukat för länge sedan.

50 elever har sökt om att byta skola redan
Även om den hårt kritiserade friskolan säger sig kunna åtgärda bristerna så får den skarpa kritiken följder för Motala kommun som i dagsläget fått in ett stort antal ansökningar om skolbyte, från den hårt kritiserade Fria Intermiliaskolan, till någon av Motalas kommunala skolor.

– Vi har i dagsläget fått in 40-50 ansökningar om skolbyte, säger verksamhetschefen på Bildningsförvaltningen i Motala, Pedro Gustafsson.

Hur många som vill byta till en annan friskola känner inte kommunen till. På Fria Intermiliaskolan går 226 elever.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s