Riskkapitalisterna Attendo lägger ner sin hemtjänst – 60-tal brukare lämnade i sticket

MOTALA | Attendo lägger ner sin hemtjänsten i Motala och lämnar ett 60-tal äldre utan hemtjänst. Nu får Motala kommunen lösa problemen riskkapitalisterna på Attendo ställt till med.

Attendo har sagt upp sitt avtal med Motala kommun och verksamheten ska ha upphört till årsskiftet. Riskkapitalbolaget anger som orsak att man inte ser några långsiktiga tillväxtmöjligheter i Motala. Attendo menar att man inte kan utöka vinstmarginalen på skattebetalarnas bekostnad i staden. Det skriver MVT.

Attendos hemtjänstverksamheten bedrivs av cirka 15 anställda som nu får se sig om annat. De tillsvidareanställda kommer att erbjudas omplacering till företagets verksamhet i Linköping. Har man inte möjlighet att flytta eller pendla kommer man att sparkas tillsammans med timvikarierna in i arbetslöshet. Attendos beslut innebär att man också slutar med hushållsnära tjänster i Motala.

60-tal äldre utan hemtnänst efter Attendos svek
Hemtjänstkunderna har informerats av både Attendo och Motala kommun om hur ny utförare kan väljas. Attendo lastar nu över problemet till Motala kommun att både lösa hemtjänst till de äldre som Attendo nu lämnar i sticket och de anställda som tvingas ut i arbetslöshet.

Motala kommuns äldreomsorgschef Yvonne Holm kan inte avgöra hur kommunen påverkas så länge det är okänt hur många som väljer kommunen som utförare. Och hur fort man sedan kan ta sig an nya uppdrag beror på hur omfattande den beviljade insatsen är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s