Förbjud religiös hjärntvätt i friskolorna med våra skattepengar

LEDARE | Religiösa friskolorna är pengarslukande maskinerier som slukar välfärdsmiljarder för att hjärntvätta barn till trogna religiösa undersåtar. Det är dags att ta av silkeshandskarna och förbjuda religiösa friskolorna nu. 

Skandalerna runt olika friskolor fortsätter. Är det inte friskolor som ägs av riskkapitalister som alltid sätter vinst före elevernas lärande så är det religiösa friskolor som står för skandalerna. Senast var det både en kristen och islamistiska friskolor hamnade i blåsväder efter avslöjande om religiös skolning eller ren hjärntvätt.

Den senaste tiden har politikereliten trippat på tå för religiösa tokar som driver de religiösa friskolorna. Inom högern är man inte konsekvens utan bara fokuserat har legat på de islamska friskolorna färgat av muslimhatet som nu sprids ut från maktens korridorer. Men skandaler runt flera riskkapitalistiska och kristna friskolorna som högern ofta pratar gott om är inblandade i skandaler. Hur kan staten, politiker och skolverket godkänna skolor som så uppenbart kränker elever, lär ut religiös dumhet helt i strid emot pedagogiska läroplanen. En feghet att inte trampa religiösa grupper på tårna låter staten religiösa skolor förstöra en stor grupp elever med religiös hjärntvätt.

I en vanlig kommunal skola är inte fri från att lära ut om de olika religionerna under det pedagogiska läroämnet Religionskunskap. Men den stora skillnaden mot de religiösa friskolorna är att det i en kommunal skola sker utifrån den gällande pedagogiska kursplanen, utifrån vetenskap och Skolverkets läroplanen utan att lägga in egna religiösa värderingar om hur man ska utöva sin religion eller klanka ner på de som har en annan religiös tro eller ingen tro alls.

Till skinnad mot högern så gör inte jag skillnad på vilken religiös inriktning som en friskola har. De ska förbjudas oavsett om friskolan bygger på kristen, judisk, eller islamsk tro. Sverige är ett sekulärt samhälle där staten och kyrkan har gått isär efter årtionden av religiöst förtryck av fattiga. Kyrkan har bestraffat, kontrollerat och roffat åt sig makt i samhället med religiösa piskor. Det är inget vi vill uppleva igen.

Att vara troende har man all rätt att vara i Sverige. Det har jag inga problem med att människor tror på Gud eller vem man nu väljer att tro på. Men mina skattepengar som icketroende pumpas in i religiösa skolor som bedriver religiös hjärntvätt av barn att blint tro på en snubbe i skägg? Nej tack på den. Din religiösa tro får du bedriva på din fritid i kyrkan, i synagogan eller i moskén. Jag vill att mina skattepengar ska gå till skolan, men då ska man satsa pengarna på kommunala skolor där pengarna går till att göra skolgången bättre för de eleverna som redan idag har det jobbigt i skolan med flera elevstöd, lärare och skolmaterial. Höja lönerna för alla de som arbetar hårt för att forma vår framtid i skolbänkarna utan religiös hjärntvätt.

Dags för politikereliten att vara så fega och rädda en stor grupp elever från att hamna i religiösa sekter och i våldsbejakande sekter genom de religiösa skolorna. Det är inte värd ett land som både kallar sig sekulärt och en skola som är i världsklass.

Rickard Karlsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s