Israeliska bosättare stenade en palestinsk kvinna till döds

PALESTINA | En palestinsk kvinna dödades efter att israeliska bosättare kastat stora stenar på hennes bil som träffade kvinnan i huvudet.

En palestinsk kvinna har avlidit efter skador hon fick i samband med att okända personer gick till attack mot bilen hon och hennes man färdades i på Västbanken, uppger den palestinska nyhetsbyrån Wafa.

Gärningsmännen, enligt vittnen till Wafa är israeliska bosättare. Israeler som bor på ockuperad mark som de stulit av palestinier. Bosättarna som ofta är högerextremister ska ha kastat sten på bilen, varpå den 48-åriga kvinnan träffades i huvudet. Hon dog senare på ett sjukhus i Nablus, enligt nyhetsbyrån.

Kvinnans man ska ha klarat sig med lindriga skador. Israeliska polisen bekräftar att en bil träffats av stenar, men vill inte ge några ytterligare detaljer för att skydda gärningsmännen från ockupationsmaktens olagliga bosättningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s