Skandaldomen från Solna tingsrätt rivs upp – Hovrätten går emot (C) nämndemän i tingsrätten

SKANDALDOMEN | Skandaldomen i Solna Tingsrätt rivs upp. Hovrätten väljer att gå emot centerpartistiska nämndemännens friande av gärningsmannen och istället gå på åklagarens linje med en fällande dom.

Svea hovrätt river upp en uppmärksammad dom från Solna tingsrätt tidigare i år där en man friades från att ha misshandlat en kvinna.. Skandaldomen var rikskänd då två nämndemän rån Centerpartiet slog fast att kvinnan inte var trovärdig då hon inte kom ifrån en lika fin familj som gärningsmannen. I domskälen framför rätten att den misshandlade kvinnan inte gick att lita på och att det dessutom inte är ovanligt att kvinnor ljuger om hot och våld.

I domskälen stod bland annat att den åtalade mannen verkar komma från en ”bättre familj” än kvinnan.

Domen överklagades och hovrätten går på åklagarens linje, det skriver tidningen Metro. Mannen ska först genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, innan han får sitt straff. Tingsrättsdomen handlade om ett par där mannen var åtalad för att ha misshandlat kvinnan 2015. Den friande domen blev mycket kritiserad och de två nämndemän för Centerpartiet som ansåg att mannen skulle frias uteslöts av partiet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s