Anhängare till högerextrem presidentkandidat ristade in hakkors med kniv på kvinna

BRASILIEN | Anhängare till den högerextrema kandidaten har stått för ökat politiskt våld inför andra valomgången. Högerextrema anhängare har misshandlat flera, mördat och rista in ett hakkors i en kvinnas hud.

Flera fall av politiskt motiverat våld, däribland ett mord, har ägt rum i samband med valet i Brasilien, skriver BBC.
I staden Salvador knivhöggs en man till döds efter ett bråk på en bar. Gärningsmannen har uppgett att han stöttar högerkandidaten Jair Bolsonaro och att angreppet skedde efter att offret sagt att han stöttar Bolsonaros motståndare Fernando Haddad.

I måndags ska en kvinna ha blivit angripen av flera Bolsonaro-anhängare som rispade in ett hakkors i hennes hud med en kniv.

Högerextremisten Bolsonaro försöker slå sig fri från hans anhängares brutala våld om att det rör sig om isolerade händelser och påpekar att han själv blev allvarligt knivhuggen för en dryg månad sedan. Men en legalisering av högerextrema partier och högernationalistiskt rörelser skapar en normalisering av deras brutala våld på gatan. Det tar inte lång tid efter att högerextrema idévärld legaliseras innan högervåldet härjar på gatan, dödshoten och morden på politiska motståndare ökar kraftigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s