Chelsea har tröttnat på sina egna rasistiska supportrar – skickas till Auschwitz

SPORT | Chelsea har tröttnat på rasistiska supportrar som heilar och sprider rasistisk stämning på läktare under lagets matcher. Nu tänker klubben agera aktivt mot pöbeln.

Fotbollslaget Chelsea har tröttnat på rasistiska supportrar som skämmer ut fotbollsklubben med att sprider en rasistisk stämning både på läktaren och på gatan. Chelsea är en klubb som länge haft ett stort problem med nazistiska och rasistiska supportrar knutna till klubbens olika supportermiljö. Bland annat har en nazistisk huligangrupp, The Headhunters varit knuten till klubben. Chelsea vill skicka rasistiska supportar på utbildningsresor till koncentrationsläger i Auschwitz i stället för att stänga av dem från lagets matcher.

– Om du bara stänger av folk kommer du aldrig kunna förändra deras beteende, säger klubbens ordförande Bruce Buck till The Sun.

Tanken är att strategin ska bidra till minskad antisemitism från läktarhåll. Roman Abramovitj, ägare av fotbollsklubben och själv jude, står bakom initiativet, skriver The Guardian.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s