Miljöpartiet gör ett uselt landstingsval – missar spärren i sju landsting

VALET2018 | Miljöpartiet gör inte bara ett uselt riksdagsval utan också landstingsvalet som partiet åker ur. Missat spärren i sju landsting.

I samtliga 21 landsting och regioner försämrade Miljöpartiet sitt valresultat. Sammanlagt backar partiet mer än tre procent i landstingsvalen och tappar nästan hälften av sina mandat. I sju landsting missar Miljöpartiet dessutom spärren, som i landstingsvalet är på tre procent, och blir helt utan mandat i fullmäktige.

– Det är såklart ett stort bakslag för oss, jag ser en stor risk att de frågor som vi driver, såsom kollektivtrafik, klimat och miljö, folkhälsa, att de frågorna inte kommer komma fram tillräckligt bra nu, säger MP:s partisekreterare Amanda Lind.

Ett av de landsting som Miljöpartiet trillar ur är Södermanland, där partiet nu gör sig redo för att gå i opposition, utanför fullmäktige och utan partistöd. Anna Wåhlström är Miljöpartiets avgående landstingsråd i Södermanland och hon medger att det kommer bli svårt men hoppas samtidigt att partiet kommer vinna en större politisk frihet.

ndsting.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s