Kaoset fortsätter på friskolan Intermiliaskolan – föräldrarna håller sina barn hemma från skolan

MOTALA | Kaoset på den av Skolinspektionen hårt kritiserade friskolan Intermilia i Motala bara fortsätter. Flera föräldrar håller sina barn hemma från skolan i protest mot hur skolan bedriver verksamheten. Folkets Nyheter har intervjuat en av föräldrarna.

Kaoset runt den hårt kritiserade friskolan Fria Intermiliaskolan i Motala har 226 elever. Många av dom hålls nu hemma av föräldrarna. Det kaoset som är runt hela skolan nu och med barn som inte vill gå dit.

Skolan har fått massiv kritik av Skolinspektionen vilket Folkets Nyheter tidigare rapporterat om, bland annat för att rektor Riita Paanan inte varit på skolan under senaste året. Hon sparkades för några veckor sedan av en styrelse om som i sin tur lämnade sitt uppdrag i lördags. Då kom en ny styrelse som återinsatte den hårt kritiserade Riitta Paananen.

Men det var inte bara deras barn som stannade hemma i dag. Bara i sjätte klass uteblev enligt uppgifter från föräldrar 14 elever från undervisning och många planerar att helt byta skola. Folkets Nyheter har pratat med en av föräldrarna på skolan, Linda Raya som håller sina barn hemma från skolan.

Varför håller du dina barn hemma från skolan?
Skolan saknar kompetent ledning och tillräckligt med kompetenta lärare. Följer ej riktlinjer, lagar eller läroplanen.

Varför har du tappat förtroende för friskolan?
Det har framkommit allvarliga saker som har med barnens trygghet att göra. En manlig personal ska ha haft ett närgånget beteende beteende mot barnen vilket har mörkats av rektorn i år. I samband med att rektorn avsätts då vi tryckte på styrelsen med anledning av allt som framkommit så får vi veta alla andra brister och kritik som skolverket har riktat mot skolan. Något som vi ej tidigare förstått vidden av.

Hur ser du att friskolor som drivs av skattemedel missköts så illa?
Det är för jävligt att man kan sitta och få bort styrelse efteråt styrelse och sitta och betala sig fria hela tiden. Barnen blir lidande. Människor som inte följer lagar och riktlinjer får härja fritt, större utrymme för misskötsel på så många sätt. I detta fall har man skyddat en pedofil! Vidrigt att dom kommer undan och kan fortsätta bedriva verksamhet.

Planerar ni att byta skola för dina barn?
Vi kommer byta skola omgående. Blir till en kommunal skola.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s