Ensamkommande ungdomar fick högerextremt jurdiskt ombud – fick inte byta

DE ENSAMKOMMANDE | Migrationsdomstolarna utsätter asylsökande för rättsskandal efter rättsskandal. Ensamkommande ungdomar  som fick en högerextremist som juridiskt obud fick inte byta.

Flera av de ensamkommande som haft Jessica Ohlson, partisekreterare i  hägerextrema partiet Alternativ för Sverige som juridiskt ombud, har fått avslag när de velat byta ombud eftersom de inte haft förtroende för henne. Det skriver Sveriges Radio

En av dem är Ali som SR kallar honom, för att han vill vara anonym.

– Jag skickade ett brev till Migrationsverket, för jag tänkte att hon kommer inte att hjälpa mig att överklaga och såna saker. Hon kommer inte att skriva på ett bra sätt så som hon borde skriva.

Så du hade inget förtroende för henne?

– Nej. När en person inte gillar en annan hur kan man då hjälpa den? säger Ali till Sveriges Radio.

Inte i något av de fall Sveriges Radio tagit del av där ungdomar som skäl angivit att de känt sig osäkra på om Jessica Ohlsons politiska åsikter kan ha påverkat hennes arbete som ombud har de fått byta ombud. Jessica är aktiv högerextemist som arbetar aktivt för att kasta ut ensamkommande ungdomar och flyktingar. Hennes parti AfS har demonstrerat utanför flyktingförvar med banderoller och hånar människor som skickas tillbaka till krig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s