Djurskötare dog i arbetsplatsolycka – dödad av vit tiger i djurpark

ARBETSPLATSOLYCKA | En vit tiger har dödat sin skötare i Hirakawa-djurparken i Kagoshima i södra Japan. Mannen attackerades i tigerns bur och hans liv gick inte att rädda.

Den 40-årige djurskötaren fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Det blir allt vanligare att djurskötare skadas eller dör i dödliga arbetsolyckor där vilda djur är inblandade. Två djurskötare i Sverige har under senaste åren dött i dödliga arbetsplatsolyckor under sitt arbete med vilda djur. Det är ett problem att arbetsmiljön och säkerhetstänkandet på djurparker inte prioriteras lika högt som jakten på profit. I utlandet är det ännu mer vanligt där arbetsmiljön är mer undermålig än i Sverige och dödliga arbetsplatsolyckor är mer vanligt.

– En djurskötare hittades hopsjunken i en bur, blödande, säger en polistalesman.

Tigern sköts med bedövningspil i samband med händelsen, men vad som ska hända med den är inte känt. Hirakawa-parken har fyra vita tigrar. Dessa djur, som saknar det pigment som ger andra tigrars päls färg, väcker fascination på grund av sin ovanlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s