Gävleortens mejeri ska spara och göra nedskärningar – sparkar 20 anställda

GÄVLE | Trots sammanslagningen med stormejeriet Arla går det fortsatt tungt för Gefleortens mejeri i Gävle. Nu väntar nedskärningar och 20 anställda kan få sparken från sina jobb.

I ett pressmeddelande berättar ledningen om en vikande försäljning och att åtgärder måste till för att mejeriet i Gävle ska finnas kvar. Dessa åtgärder är alltså att skära ner på antalet anställda med 20 stycken. Förhandlingar med facket har redan inletts. Men ledningen sitter som vanligt säkert med fet lön och påverkas inte av nedskärningarna.

– Mejeriet behöver helt enkelt sänka sina kostnader för att kunna överleva. Det är dock ett tråkigt besked att ge till mina medarbetare, säger Magnus Lindberg mejerichef på Arla Gefleortens till Svt-Gävleborg.

En annan åtgärd är att minska antalet produkter som produceras på mejeriet. Antalet artiklar ska minskas till hälften, vilket i sig ska spara närmare 20 miljoner kronor. Men det räcker inte utan anställda tvingas nu ut i arbetslöshet.

Det är de olönsamma produkterna som ska sluta produceras. Gefleortens mjölk, fil, grädde, naturell crème fraiche och mild naturell yoghurt kommer dock att finnas kvar i sortimentet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s