Polis misshandlad när våldsamma nazisterna i NMR:s var i Västervik

VÄSTERVIK | En polis misshandlades under ett bråk i Västervik samtidigt som staden hade besök av Nordiska motståndsrörelsen. NMR är kända för både sitt våld och polishat.

Strax innan klockan 15 på lördagseftermiddagen larmades polisen till Stadsparken i Västervik efter att förbipasserande sett ett antal personer bråka med varandra i närheten av scenen. När patrullen ingriper på plats utsätts en polis för våld och använder då ett så kallat elchockvapen (ECV) mot gärningsmannen. Polismannen skadades i ansiktet men bedömdes inte vara i behov av ambulanssjukvård. Det var en eller flera personer som gått till angrepp. Det är möjligt att polismannen behöver bli omplåstrad, skriver SVT-Småland.

Nordiska motståndsrörelsen höll under lördagen ett torgmöte utan tillstånd utanför ICA-Maxi i Västervik och det är känt att nazisterna i NMR både är våldsamma och hyser ett hat mot poliser. NMR har vid flera tillfällen hamnat i bråk med både poliser och lokalbor när de genomför sina torgmöten. Men även efter när nazisterna drar runt och skapar otrygghet i städer och byar. Det är dock oklart om NMR var inblandade i själva misshandeln men känns inte helt långsökt att NMR hamnade i konflikt med polismakten efter torgmötet. Gärningsmannen lyckades fly och eftersöks nu i området.

– Det vi gör nu är att vi samlar in de uppgifter vi kan genom förhör och signalement, exempelvis. Detta för att hitta personen som misshandlade polismannen i parken, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen.

Det finns i nuläget ingen preciserad brottsrubricering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s